Azja

Kawa Plantacja A jest uprawiana na południu Indii w prowincji Karnataka. Indyjska arabika przerabiana jest metodą mokrą i plantowana w miejscach o doskonałych ekologicznych warunkach glebowych. Kawa ta jest łagodna w smaku i aromacie z akcentem lekko palonych orzeszków ziemnych oraz z nutą toffi i miodu. Napar charakteryzuje się nienaganną cielistością i pozostawia słodkawy, nieco ziemisty posmak . Niska kwaskowatość tej kawy przełamana jest łagodnymi, pikantnymi nutami. 
Cena: 12,50 zł
brak zdjęcia
Swój intensywny i bogaty aromat kawa Indonesia Java Jampit zawdzięcza umiarkowanej wysokości, na jakiej jest uprawiana (500-1200 m n.p.m.). W smaku tej kawy ogromną rolę odgrywa wyrazisty akcent suszonej śliwki, który wpływa na jej indywidualizm i niepowtarzalny charakter, a całości dopełnia zharmonizowana kwaskowatość i cielistość naparu. Idealna jako składnik mieszanek.
Cena: 9,00 zł
Sumatra Lintung to jedna z najbardziej charakterystycznych w smaku kaw na świecie. Uprawiana jest w tradycyjny sposób na północnej Sumatrze. Kawa w tym regionie uprawiana jest przez małych plantatorów. Bogata w sole mineralne wulkaniczna gleba stwarza dla tego regionu unikalne warunki uprawy kawowca. Intensywna, wyrazista kawa, doskonała do stosowania w mieszankach. Posiada klasyczny profil kaw indonezyjskich, z lekkim akcentem orzechowym i czekoladową nutą, które
Cena: 7,50 zł
brak zdjęcia
Kawa o indywidualnych walorach smakowych. Kawa z wyspy Java  charakteryzuje się bogatym aromatem i smakiem  z akcentem suszonej śliwki. Napar o średniej kwasowości i znakomitej cielistości. Doskonała jako jednorodna, również świetnie komponuje się z innymi gatunkami w mieszankach.       Charakterystyka: Aromat: intensywny, bogaty, charakterystyczny Smak: mocny, wyrazisty z subtelnym indywidualnym akcentem suszonej śliwki, średnio
Cena: 9,70 zł
Na światowej mapie producentów kawy Chiny od niedawna zaczęły zajmować coraz poważniejsze miejsce. Prowincja Yunan zdobywa coraz większy udział na światowym rynku handlu kawą. Chińska arabika jest zbierana ręcznie i charakteryzuje się mocnym, cytrusowym smakiem. Posmak średnio się utrzymuje. Kawa ta dobrze nadaje się do mieszanek.       Charakterystyka: Aromat: bogaty, intensywny Smak: mocny z wyraźną kwaskowatością z cytrusowym akcentem Zbiory : od 
Cena: 8,50 zł
brak zdjęcia
Starannie sadzona na południu Indii stała się flagowym produktem eksportowym kraju. Kawa z akcentem orzecha i wiśni, delikatnie podkreślona nutą karmelu. Ziarno zbierane ręcznie jest doskonałej jakości, świetnie smakuje sporządzone jako napar jednorodny.
Unikatowa kawa o charakterystycznym smaku ze względu na specyfikę przerobu. Ziarno jest przechowywane w specjalnych magazynach, aby pod wpływem pory deszczowej i wiatrów zmienić barwę i powiększyć swoją objętość. Proces monsunowania trwa od 12 do 16 miesięcy, dzięki czemu kawa wzbogaca się o indywidualne własności. Składowana przez ten okres kawa zmienia barwę w złotawą, objetość ziarna się zwiększa, a waga nasypowa jest mniejsza. Napar jest subtelny, cielisty, doskonale zharmonizowany,
Cena: 8,50 zł
brak zdjęcia
Napar z balijskiej kawy charakteryzuje się zdecydowanym ziołowym aromatem i dobrą cielistością. Kawa jest doskonale przygotowywana, dzięki czemu jest jedną z lepszych kaw wysp Indonezji. Specyficzne warunki klimatyczne powodują z roku na rok wzrost jakości produkowanej kawy. Napój z wysp Bali cieszy się coraz większym powodzeniem.
brak zdjęcia
Kawa o wybornej cielistości. Napój uzyskiwany z tej odmiany kawy indonezyjskiej cechuje wyrazistość i subtelność. Dodatkowo wyraźny akcent suszonych śliwek oraz rodzynek nadaje naparowi cechy wyjątkowo pożądanego komponentu w mieszankach.