Azja

Unikatowa kawa o charakterystycznym smaku ze względu na specyfikę przerobu. Ziarno jest przechowywane w specjalnych magazynach, aby pod wpływem pory deszczowej i wiatrów zmienić barwę i powiększyć swoją objętość. Proces monsunowania trwa od 12 do 16 miesięcy, dzięki czemu kawa wzbogaca się o indywidualne własności. Składowana przez ten okres kawa zmienia barwę w złotawą, objetość ziarna się zwiększa, a waga nasypowa jest mniejsza. Napar jest subtelny, cielisty, doskonale zharmonizowany,
Cena: 13,50 zł
Kawa Plantacja A jest uprawiana na południu Indii w prowincji Karnataka. Indyjska arabika przerabiana jest metodą mokrą i plantowana w miejscach o doskonałych ekologicznych warunkach glebowych. Kawa ta jest łagodna w smaku i aromacie z akcentem lekko palonych orzeszków ziemnych oraz z nutą toffi i miodu. Napar charakteryzuje się nienaganną cielistością i pozostawia słodkawy, nieco ziemisty posmak . Niska kwaskowatość tej kawy przełamana jest łagodnymi, pikantnymi nutami. 
Cena: 12,00 zł
brak zdjęcia
Kawa o indywidualnych walorach smakowych. Kawa z wyspy Java  charakteryzuje się bogatym aromatem i smakiem  z akcentem suszonej śliwki. Napar o średniej kwasowości i znakomitej cielistości. Doskonała jako jednorodna, również świetnie komponuje się z innymi gatunkami w mieszankach.       Charakterystyka: Aromat: intensywny, bogaty, charakterystyczny Smak: mocny, wyrazisty z subtelnym indywidualnym akcentem suszonej śliwki, średnio
Cena: 15,00 zł
brak zdjęcia
Swój intensywny i bogaty aromat kawa Indonesia Java Jampit zawdzięcza umiarkowanej wysokości, na jakiej jest uprawiana (500-1200 m n.p.m.). W smaku tej kawy ogromną rolę odgrywa wyrazisty akcent suszonej śliwki, który wpływa na jej indywidualizm i niepowtarzalny charakter, a całości dopełnia zharmonizowana kwaskowatość i cielistość naparu. Idealna jako składnik mieszanek.
Cena: 18,00 zł
brak zdjęcia
Sumatra Lintung to jedna z najbardziej charakterystycznych w smaku kaw na świecie. Uprawiana jest w tradycyjny sposób na północnej Sumatrze. Kawa w tym regionie uprawiana jest przez małych plantatorów. Bogata w sole mineralne wulkaniczna gleba stwarza dla tego regionu unikalne warunki uprawy kawowca. Intensywna, wyrazista kawa, doskonała do stosowania w mieszankach. Posiada klasyczny profil kaw indonezyjskich, z lekkim akcentem orzechowym i czekoladową nutą, które
Cena: 14,00 zł
brak zdjęcia
Opis pojawi się wkrótce
Cena: 14,00 zł
Indywidualna kawa, o wyjątkowej czystości, łagodna, z subtelnym akcentem kwiatowym.Ta odmiana kawy rośnie na wysoko położonych plantacjach, co wyjaśnia jej niepowtarzalny aromat i charakter.  Farmerzy nepalscy przejęli niektóre indyjskie praktyki uprawiania i obróbki kawy. Jedną z nich jest ucinanie wierzchołka krzewu kawowego na wysokości ok. 3-4 stóp (90-120 cm). Nepal produkuje kawę bez nawozów sztucznych. Chociaż kawa pochodzi z produkcji organicznej,
Cena: 246,00 zł
brak zdjęcia
Na światowej mapie producentów kawy Chiny od niedawna zaczęły zajmować coraz poważniejsze miejsce. Prowincja Yunan zdobywa coraz większy udział na światowym rynku handlu kawą. Chińska arabika jest zbierana ręcznie i charakteryzuje się mocnym, cytrusowym smakiem. Posmak średnio się utrzymuje. Kawa ta dobrze nadaje się do mieszanek.     Charakterystyka: Aromat: bogaty, intensywny Smak: mocny z wyraźną kwaskowatością z cytrusowym akcentem Zbiory : od 
Cena: 98,00 zł
brak zdjęcia
Starannie sadzona na południu Indii stała się flagowym produktem eksportowym kraju. Kawa z akcentem orzecha i wiśni, delikatnie podkreślona nutą karmelu. Ziarno zbierane ręcznie jest doskonałej jakości, świetnie smakuje sporządzone jako napar jednorodny.
brak zdjęcia
Napar z balijskiej kawy charakteryzuje się zdecydowanym ziołowym aromatem i dobrą cielistością. Kawa jest doskonale przygotowywana, dzięki czemu jest jedną z lepszych kaw wysp Indonezji. Specyficzne warunki klimatyczne powodują z roku na rok wzrost jakości produkowanej kawy. Napój z wysp Bali cieszy się coraz większym powodzeniem.
Cena: 220,00 zł