Kategorie:

Etiopia Harrar

Kategoria:
Kawa palona

Kawa pochodzi z prowincji Harrar, leżącej na wschód od stolicy Etiopii. Harrar słynie ze znakomitych warunków klimatycznych dla kawowców. Wszystkie owoce kawy wystawiane sa na słońce do wyschnięcia, często na krzewach. Kawa z Harrar uważana jest za troszkę pikantną, niosącą zapach i smak mango, brzoskwiń i miodu. Charakteryzuje się wyrazistą kwaskowatości, złożoną słodyczą z "dzikim" aromatem.

 

 

Charakterystyka:

Aromat: bardzo intensywny, "dziki", pikantny

Smak: owocowo-słodki z wyrazistą kwaskowatością i  winno-czekoladowym posmakiem
Wysokość uprawy: 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki : sucha
Ziarno : średniej wielkości
Kofeina: 140 mg/filiżanka

 

 

 

Produkt chwilowo niedostępny